تبلیغات
roozayeroshan - کاهش ۹۰ درصدی شاه‌پنگوئن‌ها در بزرگ‌ترین تجمع پنگوئن‌های دنیا

کاهش ۹۰ درصدی شاه‌پنگوئن‌ها در بزرگ‌ترین تجمع پنگوئن‌های دنیا

نویسنده :نویسنده Ž
تاریخ:سه شنبه 9 مرداد 1397-08:56 ب.ظ



کاهش ۹۰ درصدی شاه‌پنگوئن‌ها در بزرگ‌ترین تجمع پنگوئن‌های دنیا


دانش > محیط زیست جهان – همشهری آنلاین:
تعداد شاه‌پنگوئن‌های موجود در جزیره خوک از مجمع‌الجزایر کروزت در سه دهه اخیر از دو میلیون به ۲۰۰ هزار کاهش یافته است.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از AFP، آخرین بار كه دانشمندان به جزیره دورافتاده خوك در فاصله میان شاخ آفریقا و جنوبگان (قطب جنوب) پا نهادند، این منطقه با دو میلیون شاه‌پنگوئن به ارتفاع یك متر فرش شده بود اما تازه‌ترین تصاویر ماهواره‌ای و عكس‌هایی كه از بالگردها گرفته شده نشان می‌دهد از انبوه شاه‌پنگوئن‌های موجود در جزیره فقط 200 هزار باقی مانده است. این گزارش تكان‌دهنده به تازگی در نشریه علم جنوبگان منتشر شده است.

دلیل این كاهش خیره‌كننده در جمعیت پنگوئن‌ها در جزیره دورافتاده همچنان یك معماست و دانشمندان دنبال یافتن راز آن هستند. هانری ورمرسكرچ، بوم‌شناس مركز مطالعات زیستی فرانسه و نویسنده ارشد گزارش علمی درباره شاه‌پنگوئن‌ها می‌گوید: «آنچه بر سر پنگوئن‌ها آمده كاملا غیرمنتظره است. به ویژه اینكه جمعیت شاه‌پنگوئن‌های موجود در جزیره خوك حدود یك‌سوم این گونه جانوری در دنیاست.» او از سال 1982 مطالعه روی شاه‌پنگوئن‌های جزیره را آغاز كرده است.

دانشمندان معتقدند دگرگونی‌های اقلیمی نقشی اساسی در كاهش جمعیت شاه‌پنگوئن‌ها ایفا كرده‌اند. سال 1997 پدیده ال‌نینیو هوای اقیانوس هند جنوبی را به شدت گرم كرد و باعث شد غذای اصلی پنگوئن‌ها در این آب‌ها از دسترس آنها دور شود. به این ترتیب، زاد و ولد شاه‌پنگوئن‌ها به شدت كاهش یافت و بر جمعیت این گونه در منطقه تاثیر منفی گذاشت. ال‌نینیو یك پدیده آب و هوایی است كه هر دو تا هفت سال تكرار می‌شود.

دیگر عامل مهم را می‌توان روند افزایشی دمای كره زمین دانست كه البته در طولانی‌مدت می‌تواند در كاهش جمعیت گونه‌های جانوری موثر باشد. بر این اساس و با روند امروزی دگرگونی‌های اقلیمی، تا میانه‌های قرن حاضر (حدود 30 سال دیگر) جزیره خوك و مجمع‌الجزایر كروزت به مكانی نامناسب برای زندگی شاه‌پنگوئن‌ها تبدیل می‌شود و از آنجا كه هیچ جزیره دیگر در نزدیكی پنگوئن‌ها شرایط مناسب ندارد، مهاجرت نمی‌تواند چاره كار باشد.

شاه‌پنگوئن دومین گونه بزرگ پنگوئن‌ها پس از پنگوئن امپراتور است و معمولا لانه نمی‌سازد. این جانور تخم می‌گذارد و آن را روی پاهای خود زیر شكم نگه می‌دارد. پنگوئن‌های نر و ماده در مدت دو ماه تا بیرون آمدن جوجه، تخم را هر دو هفته یك‌بار به هم می‌سپرند و برای خوردن غذا به دریا می‌روند.



لینک منبع

مطلب کاهش ۹۰ درصدی شاه‌پنگوئن‌ها در بزرگ‌ترین تجمع پنگوئن‌های دنیا در سایت مفیدستان.




داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 
کسب درآمد آسان از سایت شما
سه شنبه 9 مرداد 1397 10:14 ب.ظ
سلام وبلاگتون عالیه تبریک میگم
حیف نیست ازین وبلاگ خوبت درامد کسب نکنی؟؟
کسب درآمد اسان ، خودکار داشته باشید
چجوری؟؟؟؟
فقط با قرار دادن یک کد ساده در سایت خودتون کسب درامد کنیدc9
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر